Om oss

Verksamheten

Lidingö Jazzklubb är en obunden ideell förening med syfte att främja klassisk jazzmusik. För närvarande (år 2023) kan vi räkna in drygt 100 medlemmar.

Medlemsavgiften är 300 kr per person, 500 kr för hushåll.

 

Kärnverksamheten är pub- och kafékvällar med högklassig levande jazzmusik. Konserter ges i princip var fjärde torsdagskväll under vår och höst. Vare sig du bor på Ön eller ej, är du varmt välkommen. Bara du diggar jazz!Annan verksamhet:

  • Basunen

    Vårt medlemsblad Basunen skickas ut till varje medlem inför varje höst- och vårstart. Här finns all nödvändig information om vår verksamhet, vilka band vi bokat in, och annat matnyttigt.

  • CD-produktion
  • Musikförmedling


Då och nu

Efter det att Lidingös energibolag i början av 90-talet överlät byggnaden ”Elverket” vid Kyrkviken till Lidingö Stad, fick Jazzklubben möjligheter att flytta in i sina första lokaler. Därmed var ”Jazzverket”, som vi kallade oss då, i gång. Vår första ordförande, Agneta Genberg, entusiastiskt påhejad av kommunalrådet Cajsa Hörberg och kulturchefen Göran Lindal, samlade musiker och diggare till Jazzverket varje torsdag. Intresset växte fort.

 

 

Snabbt tog verksamheten fastare form, mycket tack vare stöd av Lidingöprofilerna Jan Allan, Curt Fredlund och Göran Lindal. Den 18 maj 1995 hölls konstituerande möte.

Torsdagar förblev klubbkvällar. Musikerna fick på så sätt ett gyllene tillfälle att repa framför vår entusiastiska publik inför sina helgspelningar.

Vid sekelskiftet chockhöjdes lokalhyran från 50 till 5.000 kr per kväll!

Detta höll på att kullkasta allt det som vi alla trodde på, men verksamheten räddades tillfälligt tack vare att vi fick ta emot Lidingö stads kulturpris. Ändå blev det nödvändigt att hitta nya lokaler. Lösningen blev flytten till Föreningsgården i Larsberg, där vi finns ännu i denna dag. En mycket lyckad lösning!

 

 

En torsdagskväll i månaden möblerar vi om Föreningsgårdens stora ”allaktivitetssal” till en väl fungerande konsertsal och slår upp dörrarna för våra medlemmar och andra gäster till en varm och glad jazzkväll. Stolsraderna varvas med små och större runda bord. Ljud och ljus optimeras. Vi försöker skapa en intim stämning och de bästa förutsättningarna för en riktigt härlig jamsession. Vi är ju tillsammans för att njuta av allas vår favoritmusik i närmare två timmar!

 

 En timme före konsertstart, öppnar vi vår välsorterade pub. Här erbjuds öl, vin och vatten, smörgåsar med dessertost, korv eller rökt skinka, kaffe och små godisbitar.